Ακρόμπαρα

Ακρόμπαρα

Σφαιρικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι τοποθετούνται στα άκρα των μπαρών και συγκρατούν τους τροχούς ευθυγραμμισμένους στην σωστή θέση, επιτρέποντάς τους να στρίβουν δεξιά και αριστερά ακολουθώντας το σύστημα διεύθυνσης.

Ακρόμπαρα υπάρχουν σε όλα τα οχήματα και, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, κατασκευάζονται σε διάφορες παραλλαγές. Είναι εξαρτήματα ζωτικής σημασίας, γιατί αποτελούν τα σημεία σύνδεσης των μπαρών με τους βραχίονες σύνδεσης του τιμονιού και τους τροχούς. Επιτρέπουν στο σημείο σύνδεσης περιορισμένη και ελεγχόμενη κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Διατηρούν τους τροχούς ευθυγραμμισμένους κατά την κίνηση, παρά της ανωμαλίες του οδοστρώματος, και επιτρέπουν στους εμπρόσθιους τροχούς να στρίβουν κατ’ επιλογή του οδηγού μέσω του συστήματος διεύθυνσης. Η κακή κατάσταση των ακρόμπαρων έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη φθορά των ελαστικών, την αδυναμία ευθυγράμμισης του οχήματος και κατ’ επέκταση την κακή οδική συμπεριφορά του.

Η σπουδαιότητα της λειτουργίας των ακρόμπαρων για την ασφάλεια επιβατών και οχήματος επιβάλλει συχνό και σχολαστικό έλεγχο της κατάστασής τους και άμεση αντικατάσταση, όπου αυτό είναι αναγκαίο, επιλέγοντας επώνυμες και δοκιμασμένες ποιοτικά λύσεις. Από την πλευρά μας φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε πάντοτε επάρκεια και ποικιλία σε κωδικούς, μέσα από συνεχή ροή παραλαβών για όλους τους τύπους οχημάτων.