Ιστορία

Η ιστορία μας

1926

Η αρχή

Η αρχή

Ιδρύεται στην Ελλάδα η πρώτη «Βιομηχανία Σουστών και Καμπτικών Ελατηρίων» oχημάτων από τον Βασίλειο Βαδόκα. Πρωτοπορεί για την εποχή, εισάγοντας εξοπλισμό και τεχνογνωσία από τη Γαλλία.

1935

Η αναγνώριση

Η αναγνώριση

Η εταιρεία βραβεύεται για τα προϊόντα της με το Μέγα Βραβείο μετά χρυσού μεταλλίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

1940

Στην υπηρεσία της Πατρίδας

Το εργοστάσιο προμηθεύει με ανταλλακτικά τα οχήματα του Ελληνικού Στρατού, λειτουργώντας πυρετωδώς και παρά τις μεγάλες αντιξοότητες της εποχής.

1946

Μετά τον πόλεμο

Η διοίκηση του εργοστασίου, που εδρεύει στην οδό Αλκαμένους, περνά στους υιούς του Βασιλείου Βαδόκα, Αθανάσιο και Δημήτριο.

1951

Το 2ο εργοστάσιο

Το 2ο εργοστάσιο

Οι αδελφοί Βαδόκα κατασκευάζουν νέο, υπερσύγχρονο για την εποχή, εργοστάσιο στη Λεωφόρο Καβάλας (σήμερα Λ. Αθηνών).

1962

Χρονιά Ορόσημο

Η εταιρεία μετονομάζεται σε ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. από τον Αθανάσιο Βαδόκα, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της επιχείρησης, σηματοδοτώντας μια σειρά αλλαγών και άνθισης. Αποκτάται έκταση 25.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Κηφισού, όπου ανεγείρεται νέο εργοστάσιο.

1967

Κατασκευή κτηρίου

Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» γίνεται Α.Ε.Β.Ε.Ξ. Ανεγείρει κτήριο γραφείων και καταστημάτων 7.000 τ.μ. με υπόστεγο 14.000 τ.μ. στη Λεωφόρο Κηφισού, επίσης.

1970

Νέες Δραστηριότητες

Στις νέες εγκαταστάσεις στεγάζεται ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων – ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ. Η εταιρεία, σε τροχιά ανάπτυξης, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον χώρο των ακινήτων και του επισιτισμού, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία όλων των κυλικείων και cafe – bar εντός του Σταθμού.

1980

Επεκτάσεις

Αγοράζεται και προσαρτάται, στην ήδη υπάρχουσα, νέα έκταση 10.000 τ.μ., όπου κατασκευάζεται νέο κτήριο γραφείων, καταστημάτων, υπογείων χώρων, χώρων στάθμευσης 17.000 τ.μ.

1987

Απαντώντας στις προκλήσεις

Οι ανάγκες παραγωγής αυξάνονται συνεχώς. Το εργοστάσιο μετακομίζει σε νέο κτήριο επί της οδού Δράκοντος & Αντιγόνης, για την επίτευξη αρτιότερης και ταχύτερης παραγωγής.

1997

Νέα πνοή υπό νέα διοίκηση

Νέα πνοή υπό νέα διοίκηση

Κατασκευάζεται νέο σύγχρονο εργοστάσιο Σουστών – Καμπτικών Ελατηρίων συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. στη Θήβα υπό την διοίκηση της τρίτης πλέον γενιάς με την Κα Γιολάντα Βαδόκα Διευθύνουσα Σύμβουλο και την Κα Ντιάνα Βαδόκα Πρόεδρο του Δ.Σ..

2007

Εισαγωγή στο χώρο ανταλλακτικών

Εισαγωγή στο χώρο ανταλλακτικών

Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες της αγοράς στο χώρο των φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων και ανταποκρινόμενη στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, η διοίκηση ξεκινά την εμπορία ανταλλακτικών. Ανά έτος εμπλουτίζεται η προϊοντική γκάμα ανταλλακτικών.

2008

Η δύσκολη στιγμή

Από τυχαίο γεγονός εκδηλώνεται πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Θήβα με το ευτύχημα να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Όμως, καταστράφηκε το κτήριο, τα ¾ των πρώτων υλών και του έτοιμου εμπορεύματος. Το ανθρώπινο δυναμικό συμπαραστέκεται στην εταιρεία. Με ίδια κεφάλαια, η διοίκηση ξεκινά την ανακατασκευή, ενώ παράλληλα καλύπτονται στο έπακρο οι ανάγκες των πελατών.

2009

Το τέλος μιας δύσκολης περιόδου

Περατώνεται η ανακατασκευή του εργοστασίου και τελειώνει μια δύσκολη περίοδος, κατά την οποία η διοίκηση και το εργατικό δυναμικό κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες. Πλέον, η παραγωγή συνεχίζει με νέο σύγχρονο εξοπλισμό που ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές προκλήσεις.

2021

Σήμερα

Σήμερα

Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ συνεχίζει σταθερά σαν μια οικογένεια, στηριζόμενη στις αξίες που κληροδότησαν όλοι όσοι την στήριξαν από το 1926, ενώ παράλληλα η διοίκηση έχει περάσει στην τέταρτη γενιά. Προσφέρει αφενός το βασικό προϊόν της, δηλαδή τη σούστα φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων, και αφετέρου μια ποικιλία ανταλλακτικών, την οποία εμπλουτίζει και ανανεώνει με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς. Επιπρόσθετα, είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας VEIDEC, προσφέροντας μία σειρά προϊόντων συντήρησης υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα φιλικών προς τον χρήστη και το περιβάλλον. Παράλληλα συνεχίζει τις δραστηριότητές της στον χώρο του επισιτισμού αλλά και των ακινήτων (real estate).