Λάμδα

Λάμδα

Σύνδεσμοι ανάρτησης σε σχήμα Λ, οι οποίοι διατηρούν τους άξονες του οχήματος ή του ρυμουλκού ευθυγραμμισμένους, απορροφώντας τους κραδασμούς από τις δυνάμεις που ασκούνται προς διάφορες κατευθύνσεις κατά την κίνησή τους.

Οι ράβδοι ροπής Λ διαχειρίζονται μεγάλο μέρος αυτών των δυνάμεων. Είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να απορροφούν αυτές τις δυνάμεις κυρίως στα άκρα τους, όπου και τοποθετούνται εκεί ειδικοί μεταλλοελαστικοί σύνδεσμοι (silent block). Πιο συγκεκριμένα, λειτουργούν περιορίζοντας και ελέγχοντας την μετακίνηση των αξόνων επιτρέποντας στα συστήματα ανάρτησης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του οδοστρώματος. Η τοποθέτησή τους στο όχημα ποικίλλει. Ανάλογα με τον κατασκευαστή τα συναντάμε σε διαμήκη ή εγκάρσια φορά και σε διαφορετικό αριθμό ανά όχημα. Είναι κατασκευασμένα συνήθως από χάλυβα και είναι επίσης σημαντικό τα silent block που τοποθετούνται στα άκρα τους να είναι από υλικά με μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση που υφίστανται.

Με την μακρόχρονη εμπειρία μας στο χώρο των ανταλλακτικών οχημάτων έχουμε εδραιώσει συνεργασίες με κορυφαίους στο αντικείμενο οίκους του εξωτερικού, διαθέτοντας υψηλής ποιότητας αναρτήσεις Λάμδα, όπως και εξαρτήματά τους: σετ silent block, μπρακέτα, ασφάλειες κ.ά.